Filter

FILTREDE HUNDE

Vi har desværre fået flere og flere tilfælde af filtret hunde, også dem som er bundfiltret, som vi må klippe helt ned.
Desværre tænker mange her i den kolde tid, at det er synd at klippe sin hund. Det er ikke synd, det er mere synd at din hund går og har en masse filt. Hunde skal klippes eller redes året rundt, uanset vejr og så må hundes klædes på til den pågældende årstid.

  • Forår/sommer, klippes din hund helt kort, risikerer den at blive solskoldet.
Derfor minimer at gå for meget ud med din nyklippede hund i høj sol.

  • Efterår/vinter, det er rigtig koldt når din hunds ’frakke’ barberes af. Derfor sørg altid for at du har en dejlig varm jakke klar, så din hund bedre kan holde varmen når vejret er koldt. Mange får heller ikke tørret deres hunde, når de kommer hjem fra gåtur, og ligger i baggangen til den er tør. Det tager meget længere tid at tørrer og din hund ligger og bliver kold.
Dette kan medfører bla. blærebetændelse og slem nedkøling.

Når hunden er meget filtret, bliver den klippet ned/helt kort hos os. Vi vil ikke stå og hive og flå i din hund, for at du kan få en fin bamseklippet hund med hjem.
Vi har 110% din hunds ve og vel i højsæde.
Det er bestemt ikke kønt når en hund klippes helt kort. Vi gør altid vores bedste, for at afleverer så pænt et resultat som muligt ud fra det vi har at arbejde med.

Klippeintervaller:
Det er rigtig vigtigt at man overholder sine klippeintervaller, som er fastsat i forbindelse med din hundefrisør. Vi fastsætter disse intervaller, fordi vi kender din hunds pels og ved hvad passer bedst, inden det går galt.
Nogle hunde kommer 1 gang om måneden, nogle hver 3. måned. Det er vidt forskelligt fra race til race og fra pelstype til pelstype.
Ligeledes handler det også om, hvor god man er til at børste og vedligeholde pelsen på sin hund imellem klipningerne.

Din hund er filtret, hvad sker der?

Når din hund er filtret, gør det rigtig ondt på den! For at sætte et ’billede op’. Hvis du er langhåret og du har haft sat håret op hele dagen. Du tager elastikken ud og lader håret falde. Man kan have helt ondt i hårbunden og i alle hårstrå (sådan kan det føles) og man har hovedpine. Det kan også gå helt ned og påvirke musklerne. Sådan har din hund det 24/7, på hele kroppen. Det er utrolig pinefuldt for din hund at være filtret og i slemme tilfælde kan der være sår under filten. Din hund er ofte rød i huden og kan have små blodsprængninger.

Nedenfor kan man se 3 forskellige hunde, som har fået ’frakken barberet af’. Det var pinefuldt for hunden mens det stod på, men de var alle lettet bagefter.

Dette skriv og billeder er ikke for at pege fingre ad folk eller ’hænge folk ud’, men blot en information om hvorfor det er SÅ vigtigt at overholde klippeintervallerne og vedligholdelse af din hunds pels indimellem.
Disse hunde på billederne har vi fået lov til at bruge, så i kan se hvor galt det kan gå og hvordan en nedklip ser ud.
Alt naturligvis med samtykke fra hundenes ejere. Derfor har vi for god ordens skyld valgt ikke at nævne hundens ellers ejers navn.

SÅ DERFOR – søg råd og vejledning hos din hundefrisør. Vi står altid klar til at hjælpe med alt lige fra de korrekte grooming artikler, korrekt shampoo/balsam og børstekursus.
Det er bestemt ikke ligemeget hvad du bruger og hvordan du bruger det. Der skal ikke så meget til, det handler om de rigtige ting og de rigtige teknikker.

Vi tilbyder kursus i børstning, vask og studning af din hund.
Se kurser nedenfor:

  • Børstekursus:
Her lærer du at børste din hund korrekt, får råd og vejledning til de rigtig groomingartikler.
Her gennemgår vi sammen, hvordan du børster din hund helt igennem. Her får vi også en snak om produkter og valg af de rigtige til netop din hunds pels.
Et lille kursus så du er klædt godt på at holde din hunds pels mellem klipningerne.

Varighed 30 min – Pris 400 kr.

  • Vaskekursus
Her lærer du at vaske din hund korrekt og får den helt ren overalt. Vi viser de forskellige teknikker under vask, samt efterfølgende føntørring.
Her får vi også en snak om de korrekte produkter til din hunds pels.

Varighed 75 min. - Pris 950 kr.

  • Kursus i mindre studs:
Her lærer du at klippe din hund foran øjnene, poter, bagi, plukke ører samt klippe negle.

Varighed 45 min. - Pris 600 kr.

  • Fuld maintenance kursus
Er du interesseret i et fuld maintenance kursus af alle de ovenstående, tilbydes det også. Her vil vi gennemgå alt fra A-Z, så du er klædt 110% på til at holde din hunds pels korrekt mellem klipningerne.

Varighed ca. 90-120 min. – Pris 1800 kr.

Alle kurser er naturligvis 1 til 1.

På den måde er dig og din hund 110% i fokus når i er her.
Disse kurser kan bookes online.

Efter
Efter
Efter
Efter
Efter
Efter
Efter
Efter